Options
Project Requirements
Remodel existing facility and add approximately 3,000 square feet to the building for offices, therapy rooms, and support facilities. Create the character and memory of "home" as a therapy tool.
Project Solution
We chose to retain some of the traditional images of "home" such as the white picket fence, the pitched roof, and the fireplace. We also reinforced our original objectives with the incorporation of new symbols, such as the open kitchen in the heart of the building, and the tree houses for therapy areas. We broke down large segments of the project into smaller pieces while emphasizing color, texture and material to provide for a more informal and human scale for the users. The exterior spaces are divided into active and passive areas in order to encourage immediate contact with nature and allow for a variety of activities. Year completed: 1999